Het Centrum voor Ambulante Revalidatie voor volwassenen met gehoorproblemen

Je hoort wel veel, maar verstaat niet alles correct. Een losse, ontspannen babbel vraagt voor jou best wel wat inspanning. Je kan onvoldoende deelnemen aan bepaalde activiteiten door je gehoorproblemen. Je hebt het gevoel dat jouw omgeving je gehoorprobleem niet hélemaal begrijpt. 

Kortom: je zoekt een plek waar je terechtkan voor een totaaloplossing voor jouw gehoorprobleem. Dan ben je in de Klinker op de juiste plaats.

Geef je gehoor een nieuw leven

Opnieuw ervaren hoe het voelt om zelfverzekerd te zijn. Voelen dat je er niet alleen voor staat. Weten dat ook de spreker een belangrijke rol heeft in een goed spraakverstaan. Je omgeving inzicht geven in de problemen waartegen je opbotst. Weer zorgeloos kunnen genieten van een fijn gesprek. 

Klinkt dat bij jou ook zo mooi? Wel, dat is waar wij jou bij ons Centrum voor Ambulante Revalidatie mee kunnen helpen.

Welke moeilijkheden heb jij? Welke hulp heb je al gekregen? Wat zijn je verdere verwachtingen? Tijdens onze eerste kennismaking leren wij jou beter kennen, zodat we een duidelijk beeld krijgen van hoe jouw gehoorprobleem je leefsituatie beïnvloedt. Én zodat we een oplossing kunnen bieden die bij jou past.

Laat je omringen door gehoorexperts

Onze audiologen en logopedisten hebben een ruime kijk op gehoorproblematiek. Wij begrijpen de last die je ondervindt, weten wat de moeilijkheden zijn en hebben ook inzicht in hoe we je kunnen helpen. Je kan bij ons onder meer terecht voor hoortraining, lipleestraining, informatie over bijkomende hulpmiddelen en begeleiding in de technische mogelijkheden van je hoorapparaat.

Maar het gaat veel verder dan dat. Wij delen ook concrete tips met jou, geven je hooroefeningen in moeilijke luisteromstandigheden, ondersteunen je in het geval dat je last hebt van oorsuizen en leren je herstelstrategieën aan voor wanneer de communicatie moeilijk verloopt. Ook je familie of dichte vrienden zijn altijd welkom tijdens een therapiesessie, zodat zij beter kunnen begrijpen welke moeilijkheden jij ondervindt.

Veelgestelde vragen

Ons revalidatieteam bestaat uit een logopedist, audioloog, NKO-arts en een psycholoog. Door de jaren heen bouwden wij een enorme expertise op in de diagnose en behandeling van gehoorproblemen bij volwassenen. 

Daarvoor heb je een doorverwijzing nodig van een NKO-arts die niet verbonden is aan ons Centrum voor Ambulante Revalidatie. Met die doorverwijzing kan je een afspraak maken. Tijdens jouw eerste afspraak hebben we een verkennend gesprek, leggen we uit welke onderzoeken we gaan uitvoeren en lichten we toe hoe jouw behandelingstraject eruit kan zien.

Elk gehoorprobleem is anders. Daarom ziet iedere behandeling er inhoudelijk anders uit en is die helemaal afgestemd op wat jij nodig hebt. Meestal omvatten de behandelingen onder meer een hoortraining, communicatietraining, lipleestraining, opvolging door een NKO-arts, het leren herkennen van klankverwarringen en het aanleren van herstelstrategieën. Daarnaast kan het ook nodig zijn om nog andere behandelingen aan het revalidatietraject toe te voegen.

Net zoals de inhoud van de behandeling, bepalen wij ook individueel de behandelingsperiode en -duur. Samen met jou bekijken we wat er praktisch haalbaar is en stellen zo een planning op. Vaak variëren de sessies van 1 uur per week (afwisselende therapieën per week) tot 2 uur per week (2 verschillende soorten therapie per week). 

Absoluut! We weten dat revalidatie zeer belangrijk is wanneer je een cochleair implantaat hebt, omdat de geluidswaarneming dan helemaal anders is. Samen met jou gaan wij op weg om je doorheen dat intensieve trainingsproces te ondersteunen, zodat jij het maximale uit jouw hoormogelijkheden kan halen.

Goed nieuws: jouw mutualiteit betaalt de behandelingen terug. Je betaalt enkel een kleine opleg per therapie, tenzij je een verhoogde tegemoetkoming van de mutualiteit geniet. Contacteer ons gerust voor specifieke tarieven en bijkomende vragen.

Ons team staat voor jou klaar!

Onze gehoorexperts helpen jou graag verder. Heb je een vraag of wil je graag meer info? Aarzel niet om ons te contacteren.

Openingsuren

Maandag tot vrijdag
Consultatie op afspraak

Weekends & feestdagen
Gesloten

Bereikbaarheid

Auto: In de Heistlaan hebben we een eigen gratis parking die tijdens de openingsuren toegankelijk is voor cliënten, bezoekers en medewerkers.
Lijnbus: Bus 3 stopt vlak voor de deur aan halte ‘Heist De Klinker’.
Tram: Halte ‘Heist Dijk’ ligt op 8 minuten wandelen (650 meter) van de Klinker.
Trein: Station ‘Heist’ ligt op 5 minuten wandelen (350 meter) van de Klinker.

Hoe opstarten?

Opstarten kan heel gemakkelijk, contacteer ons gewoon via onderstaande knop. Samen met jou plannen we een eerste kennismakingsgesprek en bekijken we wat de volgende stappen zijn.